10. kolo 18/19 Vrútky – Bystrička

10. kolo 2018 / 2019

6.10. 2018 o 14 : 30

Attack Vrútky – TJ Slovan Bystrička

5 : 1 (2 : 1)

Góly : R. Lukášik

Zostava : Švadlenka – Kališ, Ondrla, Vilček – Páleš, Šimko, Peržel, Janiga, R. Lukášik – Delton , M. Krnáč

Striedali : Barčin, Košút, Buocik

Nastúpili sme na pôde Vrútok, ktoré majú jednoznačne postupové ambície. Vedeli sme, že tento zápas pre nás nebude ľahký. Chalani si museli zvykať na umelú trávu a opäť nám chýbalo niekoľko hráčov základnej zostavy. Mimo iných aj kapitán Blažek, a preto si prvý krát kapitánsku pásku navliekol Janko Vilček.

V úvode sa hralo veľmi opatrne. Predovšetkým medzi šestnástkami. Prvý krát sme pohrozili až v 18. minúte a hneď z toho bol úvodný gól stretnutia. Po peknom centry P. Peržela sa presadil hlavou Rišo Lukášik. Pekná akcia, zakončená pekným gólom. Už o 3 minúty sme mohli viesť dvojgólovým rozdielom. Opäť center Peržela posielal za brankára Vrútok Michal Krnáč. No hosťujúci brankár Kollár vytiahol zákrok zápasu a z čiary vytlačil loptu na roh. Ak by sme viedli 2 : 0 mohlo to pre nás možno skončiť inak.
Staré známe “nedáš – dostaneš” opäť platilo. Po krásnej Kucianovej prihrávke za našu obranu dostal Peťo Gorgosz a prestrelil nášho brankára Švadlenku. Vrútky prebrali iniciatívu a nedali našim hráčom dýchať. o 5 minút už viedli 2 : 1. Z nášho zle hodeného autu sa za obranu dostal domáci Janák, ktorý ťahal loptu až do päťky. Tam chcel do prázdnej brány prihrať opäť voľnému Gorgoszovi. Loptu smerujúcu na domáceho útočníka náš záložník Janiga vypichol, no bohužiaľ len do tyčky a lopta zapadla do našej brány. Prvé dejstvo už veľa rozruchu neprinieslo.
V druhom polčase sme stále hrali o dobrý výsledok. Opäť sme však nepremenili naše šance. Najprv Šimkov volej krásne zneškodnil brankár Kollár a následne Pálešovu možno po pätičke Šimka náš krídelník nenamieril presne. Opäť sme preto trpko pykali. Domáci Kucian skúsil strelu z 30 metrov, ktorá sa od chrbta nášho hráča odrazili ku pravej tyčke našej brány. Na túto zmenu smeru Švadlenka nedokázal zareagovať a inkasovali sme na 3 – 1. Od tohto momentu prebrali zápas do svojich rúk už len domáci. Naši chalani frustrovaní dvomi smolnými gólmi rezignovali. Prestali sme behať, nahrávať si, viazlo úplne všetko.
Hráči Vrútok si robili 15 minút, čo len chceli. Odišiel nám stred zálohy, kde bol súper najsilnejší. Preto sme inkasovali ďalšie dva góly. Najprv Kucian vyslal krásnou nahrávkou do nájazdu J. Rohoňa a ten sa nemýlil. Skóre na 5 – 1 uzavrel domáci útočník Gorgosz. V rýchlosti obišiel dvoch obrancov aj brankára Švadlenku a pohodlne skóroval do prázdnej brány. Mohli sme inkasovať ešte viac gólov, ale súper svoje šance nepremenil. V závere zápasu mal obrovskú príležitosť na strelenie čestného gólu náš J. Kališ. ale svoju šancu z pätky nepremenil.

Dnes sa ukázal syndróm nášho mužstva v tejto jesennej časti. Hráme pomerne pohľadný futbal (bohužiaľ nie celý zápas), dostaneme sa do šancí, ale tie nepremeníme. Potom súper príde pred našu bránu a dostaneme gól z prvej strety. Chalanov to väčšinou psychicky položí a nedokážu nadviazať na dobrý vstup do stretnutia. Momentálne v mužstve chýba osoba, ktorá by celý kolektív zlomila na víťaznú vlnu. Človek, ktorý by mužstvo potiahol v tých kritických momentoch. Potom prichádzame o body. Samozrejme nemohli sme čakať, že vo Vrútkach ľahko vyhráme. Body sme mali zbierať v iných zápasoch. No prehra o 4 góly bola pomerne krutá. Zo 6 zápasov na súperových ihriskách sme si doposiaľ neodniesli ani jeden bod a máme hrozivé skóre 8 : 23. Poslednú šancu ako to napraviť budeme mať o dva týždne na pôde Ďanovej. Teraz nás čakajú veľmi dôležité zápasy doma s H. Štubňou a vonku v Ďanovej. Ak nechceme na jar bojovať o záchranu musíme tieto dva zápasy bodovať. Najlepšie za plný počet bodov.

Pridaj komentár